Мъж заля с бензин бившата си жена и 2-год. им син и приготви запалка

DenNews.bg
09.02.2024
размер на текста:

Мъж заля с бензин жена си и 2-годишния си син и за малко не ги изгори живи. Нападението е от Сливен и е станало, докато жената води детето на ясла.

Малко след 7:00 ч. сутринта 33-годишната жена качила детето в колата си и тръгнала към яслата. Няколко минути след това бившият ѝ приятел, баща на детето, с когото не са заедно от няколко месеца, изскочил пред автомобила. Стресната, жената спряла рязко. Той влязъл в автомобила и започнал да им крещи. Агресивният Николай извадил бутилка, пълна с бензин, и залял жената, разпръснал горивната течност и към задната седалка, където седял синът му. Изкарал и запалка.

„Ще ви запаля, ще ви убия!“, крещял обезумелият мъж.

Детските писъци огласили улицата. На помощ се притекъл човек, който успял да отскубне от ръцете му запалката и се обадил на тел. 112. Дошлите на място полицаи задържали мъжа за 24 часа.

Жената вече е подала жалба срещу нападателя си, който всъщност от един месец имал ограничителна заповед да не доближава нея и сина им.

Николай е от сливенското село Самуилово, има богато криминално минало. Той е осъждан за кражби, а в момента срещу него тече друго производство – за шофиране след употреба на наркотични вещества. Защо е на свобода – не е ясно, пише Флагман.

 Районна прокуратура-Сливен задържа за срок до 72 часа извършителя и повдигна две обвинения. Той е обвинен за това, че не е изпълнил заповед, с която е задължен да се въздържа от домашно насилие, издадена от Районен съд-Сливен на 11.01.2024 година. Според нея Н.И. няма право да доближава И.К. и малолетното й дете на разстояние по-малко от 50 метра, жилището и местата за социален контакт. Престъплението е осъществено на 09.02.2024 година в гр. Сливен. То е квалифицирано по чл. 296, ал. 1 от НК.

Мъжът е обвинен и за това, че извършил приготовления за убийство на И.К. и малолетното й дете, изразяващо се в заливането им със запалителна течност и държане на запалка. Престъплението е осъществено в реална съвкупност с горепосоченото и на същите дата и място. То е квалифицирано по чл.117, ал.1 от НК.

Предстои Районна прокуратура-Сливен да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети