Медведев: Новят главнокомандващ украинската армия е предател

DenNews.bg
09.02.2024
размер на текста:

Дмитрий Медведев, бивш президент, който сега е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, обвини Сирски, който не е служил в армията на постсъветска Русия, че е нарушил клетвата си като офицер.
„Гледайки биографията на новия главнокомандващ на украинските въоръжени сили Сирски, човек изпитва чувство на омраза, презрение и отвращение“, написа Медведев в официалния си канал в Telegram.

"Отвращение към човек, който е бил съветски руски офицер, но е станал бандеровски предател, който е нарушил клетвата си и служи на нацистите, унищожавайки близките си. Да гори земята под краката му!", каза Медведев.
„Бандера“ е препратка към Степан Бандера, украински националист от ерата на Втората световна война, който е сътрудничил на нацистка Германия, за да се бие срещу Червената армия. Той е смятан за борец за свобода от някои украинци, но като предател от много руснаци.
Отделно от това Кремъл заяви, че не вярва, че промяна на върха на военното ръководство на Украйна би променила изхода от конфликта.
В разговор с репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза: „Не смятаме, че това са фактори, които могат да променят хода на специалната военна операция“, използвайки предпочитания от Москва термин за нейната кампания в Украйна.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети