Полицията отново организира доброволци в издирването на Ивана

DenNews.bg
29.02.2024
размер на текста:

 В 8-ия ден от изчезването на 17-годишната Ивана Георгиева от Дупница полицията отново организира доброволци. Сборният пункт е пред местното Районно управление днес, в 9 часа. Действията им ще бъдат координирани от сформирания щаб под ръководството на директора на Областната дирекция на полицията в Кюстендил старши комисар Светослав Григоров. На всички ще бъдат раздадени карти на терените, които трябва да се обходят.

Вчера стана ясно, че прокуратурата в Кюстендил е образувала досъдебно производства за принудително държане на момичето. Това означава, че тя се е доверила на някого, отишла е при него и в момента се държи насила. Това е различно от отвличането, както бе изтълкувано вчера. При отвличане би трябвало Ивана против волята й и насила да бъде отведена на неустановено място.

Както вече всички знаят, момичето е в неизвестност от 22-и февруари, когато оставя телефона и раницата на класната си. От този момент след започване на разследването, тя е установявана на няколко места в града благодарение на камери за видеонаблюдение. Якето й бе открита на главен път Е-79 в посока Благоевград. Бяха претърсени огромни площи в града и извън него, но следа от момичето и до този момент няма. Единствената надежда тя да бъде открита даде активността й във Фейсбук, където бе сменена профилната й снимка.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети