Мистерията около Ивана се заплете: Днес е сменена профилната й снимка във Фейсбук

DenNews.bg
26.02.2024
размер на текста:

Пети  ден след изчазването на 17-годишната Ивана от Дупница мистерията около нея започна съвсем да се заплита. Около 16 ч. днес профилната снимка в нейния Фейсбук е била сменена. На това са се натъкнали служителите от отдел Киберсигурност, които проверяват активността на момичето в социалните мрежи преди изчезването й. В момента тече разследване да се установи от кой IP адрес е извършена смяната.

От изчезването й на 22-и февруари, когато напуска училище, Ивана е забелязана от камери за видеонаблюдение в различни точки на града. Веднага след като  родителите й подават сигнал същата вечер в 20ч. започва мащабна проверка, като в издирването й се се включва и части на жандармерията. На следващия ден идват подкрепления от цялата страна, а в разследването се включват и криминалисти от Главна дирекция "Национална полиция."

Днес директорът на Областната дирекция на полицията в Кюстендил ст. комисар Светослав Григоров обяви, че има съмнения, че Ивана може и да не е на територията на Дупница. Като причина той посочи големият периметър, който е бил изследван в града и околностите- 600 декара. В акцията по издирването на Ивана се включиха и много доброволци от Дупница и съседни градове. 

Днес пред журналисти проговориха и от училището. Директорът Виолета Славова обяви, че не Ивана е тормозена от съучениците си, а те били тормозени от нея. Този коментар бе по повод изявление на родителите, че дъщеря им била изложена на системен тормоз от съучениците си. 

Интерес у нас събуди и един от коментарите под статията ни във връзка с пресконференцията на училищното ръководство. То бе във връзка с това, че Ивана си подстригала много късо косата и често я мокрела. В тези коментари читатели твърдят, че всъщност Ивана стигнала до там да остриже косата си заради това, че била плюта от съученици, които лепили и дъвки по нея.

Каква е истината за битието на момичето в училище и на какво се дължи странното й поведение, за което обясниха и учителите, предстои да разберем. Единственото важно нещо в случая е момичето да бъде открито живо и здраво. И да се надяваме, че не й се е случило нещо лошо, ако е попаднало в неподходяща компания. 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети