Изчезналата без следа Ивана от Дупница била подлагана на системен тормоз от съучениците

DenNews.bg
24.02.2024
размер на текста:

 Изчезналата 17-годишна ученичка от Тютюневото в Дупница Ивана Георгиева е била подлагана системно на тормоз от съчучениците в класа й. Това обясни майка й, която сега съжалява, че семейството не е предприело по-рано мерки Ивана да бъде преместена в друго училище, както семейството възнамерявало да направи от известно време насам. Момичето редовно се оплаквало, че с него се отнасяла пренебрежително и с подигравки, тъй като има проблеми. Поради тази причина с нея е работил и психолог и психиатър. В последните дни Ивана след прекарано простудно заболяване имала херпеси по устните. Поради тази причина тя била подлагана на още по-голям тормоз и подигравки, както и изолиране от страна на съучениците си. По всяка вероятност от понеделник, когато започва учебната седмица, ще бъдат  снети показания както от тях, така и от учители. Инспекторатът по образование в Кюстендил също трябва да се произнесе по случая и да извърши своя проверка. На фактите и обстоятелствата около това каква е била средата в клас. За да се установи какво точно е довело Ивана да взееме това решение да се скрие от всички. Днес, потърсена за коментар от медиите, класната й отказа да говори.

Малко преди да изчезне в четвъртък, Ивана е забелязана в посока градския пазар да държи в ръката си телефон и да слуша силно музика. Малко след това се връща, оставя телефона на класнатат си и напуска училище. След като вечерта започват издирвателните действия при подадения от родителите сигнал, на камери за наблюдение се вижда как минава през голяма хранителна верига при гарата, след което тръгва в посока промишлената зона на града. Оставя якето си близо да главен път Е-79 в района на река Джерман и точно тук вече следите й се губят.

Вече второ денонощие целият наличен ресурс на местното полицейско управление, подразделения на жандармерията от цялата страна с помощта на термокамери и следови кучета, планински спасители, доброволци от формированието към община Дупница, доброволци с дронове и леки коли обхождат голям периметър. Но не могат да попаднат на никаква следа от нея. 

Съдбата на Ивана вече втори ден държи под напрежение жителите на Дупница. Всеки, съпричастен към родителите в този труден момент, се опитва да направи каквото може. 

И тази нощ продължават издирвателните действия. Жандармерия и полиция след обходи се събират на съвещание в полицията, където заседава специално сформирания щаб. 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети