Днес в Дупница правят безплатни анонимни тестове за СПИН

DenNews.bg
14.02.2024
размер на текста:

 Безплатно и анонимно изследване за ХИВ и сексуално предавани инфекции ще се прави днес в Професионална гимназия по облекло и стопанско управление, гр. Дупница  ог 9:15ч.

Безплатните изследвания в областта са част от Националната АНТИСПИН кампания е ежегодна инициатива, стартирала в България през 1992 г., имаща за цел да привлече вниманието на обществото към проблема СПИН и да повиши обществената осведоменост за начините на предаване и предпазване от ХИВ и други сексуално предавани инфекции.
По традиция в средата на м. февруари се провежда вторият етап от Националната АНТИСПИН кампания по случай празника на влюбените (14 февруари). Основната целева група на кампанията са младите хора на възраст 15-29 г., а тазгодишното мото на кампанията е „Отговорността е секси - използвай презерватив“.
Целта е да се привлече вниманието на широката общественост и приоритетно на младите хора, припомняйки, че рискът от инфектиране с ХИВ може да бъде намален с отговорно поведение и при редовна употреба на презервативи.
14 февруари е повод, да поговорим за сексуалната култура на младите хора, за опасността от СПИН и другите полово предавани болести, за нежелана бременност.
Денят на влюбените е повод да поговорим за истинската любов – щастието, което дава, но и изисква много. Тя е повече от игра и удоволствие, повече от секс и точно за това е велика.
Любовта е най-красивото изживяване на човека. Младите хора трябва да бъдат подготвени за нея, както духовно, така и физически.
Любовта е празник за душата, но и отговорност, необходимост да споделиш грижи и чувства, да преодолееш безпомощност и самота. Тя изисква много, но и дава много. Човек не може да се научи на любов от книги, но той може да изгради ценностна система, сексуалност, която да го прави отговорен за своите постъпки.
Не забравяйте, че единственият начин, известен до сега да се предпазите от СПИН е да ползвате презерватив!
РЗИ-Кюстендил приветства празника и работи за повишаване на информираността на младите хора по отношение на начините на заразяване с вируса на СПИН и избягване на рисково сексуално поведение.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети