Община Дупница кандидатства по проект за пълно обновяване на градинките

DenNews.bg
20.09.2023
размер на текста:

Община Дупница в партньорство с община Крива Паланка от Северна Македония входира документите по приоритет 1 - "По-зелен граничен регион" на програмата Интеррег, известна като Транс-гранично сътрудничество (ТГС). Това стана, след като ОбС-Дупница даде съгласие по предложената докладна от кмета на общината инж.Методи Чимев. Целта на програмата е „Подобряване на защитата и опазването на природата, биоразнообразието и зелената инфраструктура, включително в градските райони и намаляване на всички форми на замърсяване". Допустимите дейности, съгласно Програмата е насочена изключително към изпълнение на инвестиционни мерки, които трябва да са с акцент върху зелената инфраструктура в градската среда.
Основната дейност, която е допустима по проекта е озеленяване на площи на територията в градска среда. За целта са включени всички градинки на територията на града, в това число и кварталите жк.Дупница, жк.Развесена върба, градинката "Левски", "Триъгълната", "Зад полицията" и десетки други по-малки. Освен затревяване, ще бъдат закупени и монтирани пейки за отдих, кошчета за отпадъци, компостери, косачки и контейнери за отпадъци.
Спечелването и реализирането на проекта, ще придаде нов, много по-приятен естетически вид на тези райони и подобряване на екологичното въздействие.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети