Китайски колумнист обяви края на политическата кариера на Зеленски

DenNews.bg
02.09.2023
размер на текста:

Загубата на Купянск и по-нататъшното настъпление на руските войски в района на Харков ще бъде краят на политическата кариера на Владимир Зеленски, пише киайският колумнист от "Чуанча" Чен Фенг, цитиран от РИА "Новости"
Както отбелязва авторът, тъй като контранастъплението на въоръжените сили на Украйна в Запорожие се проваля, Зеленски „губи целия си блясък“. Има обаче още по-притеснително място за него - град Купянск. Той припомни, че по-рано в града пристигна лично главнокомандващият на Сухопътните сили на Украйна Александър Сирски заради тежката ситуация за Въоръжените сили на Украйна в това направление.
„Военното ръководство на страната не е толкова глупаво, че да не види огромна празнина в Купянск“, посочва Чен. Според него, в случай на успешен пробив, руските сили ще могат да развият настъпление от фланга, оставен от Въоръжените сили на Украйна и дори да се свържат с части от Белгород, за да превземат Харков.
"И това ще бъде огромна политическа и военна катастрофа за Украйна. Политическата кариера на Зеленски ще се срине от това", подчертава наблюдателят.
В същото време, според него, Зеленски все пак ще може да се върне към образа на „аматьорски политик“, но загубата на подкрепа от страна на военните ще бъде фатална за него.
В средата на август руското министерство на отбраната съобщи за продължаващото настъпление в посока Купянск. Както уточниха от ведомството, щурмовите отряди на Западната група войски подобриха позицията по предната линия в този участък от фронта. Така в началото на месеца руските военни освободиха село Новоселовское и още пет населени места в региона.

Най-четено

Темите от "Коментари"

Етикети