Община Дупница ще представи платформа, чрез която гражданите ще имат достъп до всякаква информация за имотите си

DenNews.bg
19.09.2023
размер на текста:

 Община Дупница ще презентира ГИС (географско-информационна система) платформа за Устройство на територията, базирана на точна и актуална информация. Събитието е насрочено на 20.09.2023 год. от 11.30 часа в заседателната зала на Общинска администрация. Платформата е изключително полезна за всеки и представлява модерна, сигурна и бърза облачна система за достъп от всяка точка на земята без нужда от специализиран софтуер, като е нужен само браузър и интернет връзка. Платформата е достъпна и от телефон, без ограничения на броя хора използващи я, като дава възможност за проследяване и архивиране на всяка промяна. По този начин се дава публично достъпна информация за повече прозрачност в действията на общината.

"Платформата дава възможност във всеки един момент да получите информация, за която ще ви е нужно седмици по институциите. Буквално с няколко клика от телефона или домашния компютър научавате каквото ви е нужно. Гражданите ще имат възможност да се запознаят със собствените си имоти, тези, които са обект на сделки, предвидено застрояване..По този начин се съкращават седмици и дори месеци за установяване. И другото важно е, че платформата постоянно ще се надгражда и допълва, за да бъде абсолютно актуална във всеки един момент", коментира кметът на общината и нж.Методи Чимев.

Продуктът е разработен от "Алфагис" въз основа на предоставени изходни данни от общината и Агенция по геодезия, картография и кадастър. С нея ще се даде възможност всеки собственик на имот на територията на Община Дупница да получи информация за устройствените показатели на имота си.
Заповядайте на презентацията, която ще бъде направена лично от Иван Манчев-Шеф Манчев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети