ПРОТЕСТ: Енергетици и миньори от Бобов дол, Кюстендил и Перник стъпват утре на жълтите павета

DenNews.bg
18.09.2023
размер на текста:

 Служители от топлоелектрическите централи излизат на национален протест в столицата, организиран от двата национално представени синдиката КТ "Подкрепа" и КНСБ. В него ще се включат енергетици от Бобов дол, Кюстендил и Перник, а от синдикатите призовават да се включат и граждани. За това обяви Марио Нинов- председател на Националния стачен комитет в Конфедерация на труда "Подкрепа"

Причината за провеждането на този протест е надвисналата огромна опасност за загубване на енергийната независимост на страната водеща до закриването на близо 60% от мощностите произвеждащи електроенергия без алтернатива!
Това пряко засяга жителите на Дупница, Бобов дол и Сапарева баня!
1500 души пряко заети в дейностите ще загубят своята работа а хиляди още ще бъдат косвено засегнати и всичкото това само след две години през 2026!
Така пише в Териториалния план за област Кюстендил.
Цитирам: " За постигане на нулеви емисии ще се закрие ТЕЦ Бобов дол през 2026 г."
Нека разясня какво означава нулеви емисии. Това означава да не работи нищо!
Още по интересно е записа в който се казва, че работниците ще се преквалифицират в туризма а в Дупница можело да се изгради санаториум в който да се лекуват и РАНЕНИ!?!?(каквото и да значи това.....)
Катастрофата ще е колосална за града ни, а Бобов дол ще се превърне в призрачно място!
За това енергетиците, въгледобива и граждани отиват на жълтите павета! За това трябва и силна обществена подкрепа!

Ето какво написа още Марио Нинов: 

След години на клатушкане в една или друга посока обществото и политиците (всички без изключение) се споразумява по темата с бъдещето на българската енергетика и евентуалното закриване на различни мощности да се случва след 2038 година!❗
И въпреки това, за пореден път се прави опит да бъдат прокарани действия касаещи икономичеки интереси на шепа хора на гърба на цялото ни общетво, чрез т.н. "обсъждане" и приемане на Териториалните планове за страната!
На моя, на твоя, на майка ти, на баща ти, на брат ти на всички, което си е
НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО ‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️
И ако не бяхме достатъчно ясни в Бобов дол, в Перник, в Кюстендил то  в Стара Загора само загатнахме какво ги чака тези ми "търгаши на бъдеще"!
Този път някак успяха да се приберат в дупките от които са изпълзяли! Е, да благодарение на спешно извикания от тях за спасение полицейски кордон..........
За това във вторник 19-ти септември ТЕ идват в София на жълтите павета, да се поразходят
Те идват не само заради тях,
ТЕ ИДВАТ ЗАРАДИ НАС‼️‼️
Защото няма човек дето да не го касае ще има ли ток и колко ще плаща за него!!! Без да обяснявам за бъдещите десетки хиляди загубени работни места освен в енергетика и въгледобив и в транспорт, услуги, търговия и т. н. и т. н.!
За това аз ще бъда там, за това и ти, който четеш - трябва да бъдеш❗

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети