Дрон с бомба кацна на брега край Тюленово

DenNews.bg
18.09.2023
размер на текста:

 Дрон с неизвестен произход и, по непотвърдена информация, с взривно устройство е открит на брега на с. Тюленово. Той е видян случайно късно снощи.

 

Не е ясно как дронът се е озовал на брега - дали е паднал от въздуха или е изхвърлен от течението. Няма информация и за собствеността на безпилотната машина. Подаден е сигнал към 112. Районът е отцепен.

 

Мъжът, подал сигнала и направил снимките на дрона, Радослав Русев

 

Не е ясно как дронът се е озовал на брега - дали е паднал от въздуха или е изхвърлен от течението. Няма информация и за собствеността на безпилотната машина. Подаден е сигнал към 112. Районът е отцепен.

 

Мъжът, подал сигнала и направил снимките на дрона, Радослав Русев обясни в ефира БНТ", че почти 12 часа по-късно няма основно разследване на случая.

"Видях самата бомба върху дрона, която е залепена с тиксо към него. Тя се вижда много ясно на снимките. Сигналът е подаден в 21.40 снощи. До момента няма кой знае каква реакция на сигнала ми, освен че пътят към залива на Тюленово е затворен. Вече десет, единадесет часа изчакваме някакъв сапьор да се потопи предполагам, за да се случи нещо", каза Радослав Русев.

Кметът на община Шабла Мариян Жечев обясни, че се изчаква пристигането на екип от Министерството на отбраната.

"Снощи към 21.30 ч получих обаждане, че има подобно съоръжение, изхвърлено от вълните. От 22.10 ч снощи районът е отцепен. Действията в този момент са разпореждане за отцепване на района, за да опазим живота и здравето на хората, които живеят в района до идване на органите на Министерството на отбраната", заяви Жечев.

На въпрос ясен ли е произходът на дрона кметът на Шабла коментира, че "по това, което се вижда от далеч е, че е от тези, които се използват във войната в Украйна".

Дронът се намира непосредствено до лодкостоянката на селото.

"За радост в момента има много вятър и все още нито една лодка не е излязла в морето", каза местният жител Георги Тодоров, един от първите, които е видял лодката тази сутрин.

 

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети