5-годишно момиче бе убито след катастрофа на италиански военен самолет

DenNews.bg
17.09.2023
размер на текста:

Снимка: RaiNews

Петгодишно момиче загина при катастрофата близо до летище Торино-Казеле, информира RaiNews. 12-годишният му брат е тежко ранен и е с изгаряния по цялото тяло. Родителите на децата и пилотът също са пострадали, но няма опасност за живота им. Самолетът се е ударил в долната част на пистата в преминаващ автомобил. Самолетът се е разбил близо до летище Caselle поради проблеми, които все още не са изяснени, вероятно удар с някои птици, малко след излитане. Пилотът се е спасил с парашут, но е с изгаряния и е приет в болница с жълт код.

След трагичния инцидент, който се случи, авиошоуто за стогодишнината на военновъздушните сили на летище Aeritalia в Торино се отменя. Концертът на Pink Sound, също се отменя“. Това съобщиха в съобщение от Аероклуб Торино. „Президентът на аероклуба в Торино, Алберто Банино, от името на цялата организация и борда на аероклуба, изразява съболезнования и близост до пострадалото семейство и участва в траура за жертвите“, става ясо още от съобщението.

Вицепремиерът Матео Салвини каза, че катастрофата е "ужасна трагедия".

Видео, заснето близо до главното летище в Торино, показва девет самолета, набиращи височина в две плътни формации, преди единият да се откъсне и да започне да пада от небето.

Министърът на отбраната Гуидо Крозето добави: „Министерството изказва своите съболезнования на членовете на семейството.

Той добави, че служителите „са предоставили всички съоръжения и умения за справяне с извънредната ситуация и в подкрепа на всички замесени хора“.

Пишейки в социалните медии, г-н Салвини потвърди, че пилотът е „изскочил с парашута си в последния момент“.

„Ужасяваща трагедия“, добави той. „Молитва и прегръдка на трогателна близост.“

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети