40 доброволци ще носят на ръце хора с инвалидни колички, за да видят Рибните езера в Рила

DenNews.bg
30.08.2023
размер на текста:

Група ентусиасти от фондация „Ела и ти” за пореден път си поставя не леката задача да дари усмивки и сбъдне още нови мечти, като направи нашите красиви планини достъпни за хора с увреждания.
Това ще се случи на територията на Природен парк „Рилски манастир“ към Изпълнителна агенция по горите, на 2 септември събота, когато група от 40 доброволци с помощта на специализирани колички-носилки, ще заведат трима човека с увреждания до хижа Рибни езера.
Дирекция на Природен парк „Рилски манастир“ подкрепя събитието и ще раздаде на участниците информационни материали и сувенири.

До момента Фондация „Ела и ти“ е реализирала успешно следните събития и проекти: посещение на пещерите „Съева дупка“, „Проходна“ и „Бачо Киро“,изграждане на и преминаване повъжен тролей над Фотинските водопади, тандемен полет с парапланер, преминаване с водни колела на еко-пътеката Искър-Златна Панега, достигане до Птичия остров в яз. Батак, посещение на водопад Скаловитец с всъдеходи, изкачване на Черни връх в зимната планина с шейни, теглени от скиори, участие в планинското състезание „По стъпките на Алеко с приятел“ през 2020 и през 2021 – три колички с човек с увреждания по 11 км планинско трасе. „Панти, шейни, усмивки” – достигане до Черни връх в зимната планина.
Получена е награда за смел подход на годишните награди на Timeheroes - 2018 . Фондацията притежава лиценз от АКСУ за предоставяне на социални услуги „Общностна работа“ – Л-3129-180. Нейните инициативи се радват на голям медиен интерес и множество привлечени доброволци.
Допълнителна информация за събитието може да получите от хим.-инж. Гергана Дойчинова -
Учредител на фондация „Ела и Ти“, тел. 0878686720

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети