Нападателят, обезобразил служителка на затвора в Бобов дол, поиска да е на свобода

DenNews.bg
16.08.2023
размер на текста:

 Окръжен съд – Кюстендил остави без уважение молбата на 21- годишния Х. Г. за изменение на мярката му за неотклонение, от „Задържане под стража“ в по- лека такава. Той е привлечен като обвиняем за грабеж, придружен с тежка телесна повреда на пострадалата жена, на 55 г. от гр. Бобов дол. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.
Окръжна прокуратура – Кюстендил е привлякла Хр. Г. като обвиняем за това, че на 28.04.2023 г., около 19 ч. в гр. Бобов дол, на пешеходната алея в местността „Свети Спас“ е отнел чужди движими вещи – дамска чанта, мобилен телефон и парична сума в размер на 30 лв., от владението на жена от гр. Бобов дол, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила – нанесъл удари с камък в областта на главата на пострадалата, с което й е причинил тежка телесна повреда.
Окръжен съд – Кюстендил счете, че не са налице нови обстоятелства за промяна на мярката за неотклонение. Налице е обосновано предположение за съпричастност към инкриминираното деяние, както и не е отпаднала реалната опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, предвид обремененото му съдебно минало. Съдът посочва в мотивите си жестокостта и бруталността, с които са нанесени увреждания на пострадалата жена.


Окръжен съд – Кюстендил потвърди определение на Районен съд – Дупница, с което е взета мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на обвиняем за грабеж, извършен с 3 деяния, за времето от 23, 50 ч. на 06.08.2023 г. до 12 ч. на 07.08.2023 г., в гр. Бобов дол. Съдът остави без уважение жалбата на К. И. за изменение на мярката му за неотклонение в по- лека такава.
Видно от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието, за което му е било повдигнато обвинение. Признал се е за виновен. Осъждан е като непълнолетен за извършени деяния по чл. 198, а именно грабеж, както и за кражба в квалифицирания състав на деянието. От събраните по делото доказателства е видно, че съществува и реалната опасност обвиняемият да извърши друго престъпление. Определението е окончателно.

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети