61- годишен подхвърли 300 лева на ТЕЛК комисия в Ловеч, и стана клиент на прокуратурата

DenNews.bg
28.07.2023
размер на текста:

 Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 61-годишен обвиняем за това, че е дал подкуп на длъжностно лице - престъплението по чл. 304а, пр.3, във вр. с чл.304, ал.1, пр.3 от НК.

Обвинението срещу Н.П. е за това, че около 08,45 часа на 07.03.2023 г. в сградата на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД – гр. Ловеч, пред заседателната зала на ТЕЛК при същата болница, е дал подкуп - парична сума в размер на 300 лева на лекар, в качеството ѝ на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение - председател на ТЕЛК при МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД – гр. Ловеч, за да извършат тя и останалите членове на тази ТЕЛК – двама лекари, действие по служба - да му издадат експертно решение с по-висок от действителния процент трайно намалена работоспособност.

Обвиняемият бил с влошено здравословно състояние и имал право да бъде пенсиониран по болест поради заболяванията си. На 07.03.2023 г. той трябвало да се яви пред ТЕЛК. Въпреки, че имал заболявания, решил да даде 300 лева на ТЕЛК-комисията, за да му дадат по-висок процент и да вземе пенсия. Парите поставил в плик, който мушнал между сгънатите на две документи. Когато дошъл неговия ред, той дал документите на председателя на комисията. При разгъването на документите от тях изпаднали парите, а лекарите веднага съобщили за случая на полицията.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети