Дрон се разби в жилищна сграда в руския град Воронеж

DenNews.bg
09.06.2023
размер на текста:

Трима души саранени от парчета стъкло, след като дрон се е разбилв жилищна сграда в руския град Воронеж. 

"На място е оказана помощ, хората са отказали да бъдат хоспитализирани. На място работят ФСБ, Министерството на извънредните ситуации и други специални служби. Правя среща за анализ на инцидента", уточни Гусев.

"Стаята в жилището на улица "Белински" във Воронеж, която беше ударена от дрон днес, беше празна. Експертите решават на място дали е необходимо да се преместят живеещите в конкретния апаратамент или целия вход", заяви Гусев.

Каналите в "Телеграм" пишат, позовавайки се на свои източници, че дронът вероятно е бил насочен към авиационна фабрика на улица "Циолковски", но поради радиосмущения се твърди, че дронът е загубил посоката си и се е разбил в жилищен дом. Официално потвърждение за това няма.

На масиран обстрел от страна на Украйна тази нощ е била подложена и Белгородска област. Обстрелван е включително и областния център. Това заявява губернаторът Вячеслав Гладков. Съобщението му от "Телеграм" се цитира от държавната ТАСС.

За последната нощ са пострадали трима души, двама от тях се намират в болница. Има нанесени щети на кооперации и частни домове.

Във Воронеж ще действа извънредна ситуация в цялата област след удар на дрон в жилищна сграда, съобщи губернаторът Александър Гусев в канала си в Telegram.
"
„Инструктирах на кметството на Воронеж да въведе авариен режим от регионален мащаб: това ще ви позволи бързо да отстраните щетите на висока жилищна сграда и частна къща в квартала. Частна има повреда на покрива“, пише ръководителят на региона Воронеж.

Гусев уточни, че сградата на улица Белински няма да бъде презаселена. Сега тече опис на пострадалото имущество. Възстановителните дейности ще започнат в следващите часове.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети