5-има работници загинаха след взрив във фабрика за ракети и експлозиви в Турция

DenNews.bg
10.06.2023
размер на текста:

 Министерството на националната отбрана на Турция съобщи, че 5 работници са загубили живота си при експлозия, избухнала сутринта във фабриката за ракети и експлозиви MKE в квартал Elmadağ в Анкара. В изявлението, направено от военното ведомство се казва, „Експлозия е избухнала във фабриката за ракети и експлозиви MKE в квартал Elmadağ в Анкара. В резултат на експлозията загинаха 5 наши работници. По повод инцидента е образувано съдебно и административно производство.

В 08.40 сутринта, докато тече производство в динамитния цех, има взрив. И се посочва, че в тази работилница е имало големи разрушения. Изявлението беше направено от президента на клона на Petrol İş в Анкара Халук Кошар. Той каза, че вътре има 5 души и сподели информацията, че издирването им под останките продължава. Той заяви, че към момента няма пожароопасна ситуация. Дошлите пожарникари са овладели огъня. В момента целият ръководен персонал на MKE е във фабриката, ситуацията се изяснява. Създадено е кризисното бюро.

Динамитният цех заема доста голяма площ. Фабриката произвежда боеприпаси за нуждите както на Министерството на народната отбрана, така и на Министерството на вътрешните работи. И тестовете на продуктите се правят тук.

Експлозията се е чула отвсякъде. От доста далеч се виждат и пламъци. Посочва се, че към момента пламъците са овладени и пожарът е потушен. Отстраняването на отломките и усилията по търсене и спасяване продължават. 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети