Задържаха мъж, рекетирал бизнесмен за лобиране пред полицията

DenNews.bg
25.05.2023
размер на текста:

 Специализираната полицейска операция е проведена на 23 май на територията на София. Действията са осъществени от служители на ГДБОП, под надзора на Софийска районна прокуратура. Мъжът е задържан в момент на получаване на сумата от 13 000 лева.

Разследването е започнало месец по-рано, когато в ГДБОП постъпила информация за рекетиран собственик на търговско дружество – непознат, представил се за служител на главната дирекция, е поискал сума в размер на 40 000 лева срещу обещание за прекратяване на водени срещу мъжа оперативни разработки. В рамките на оперативните действия информацията била потвърдена, установена била и самоличността на мнимия антимафиот. Последвала прецизна подготовка на последващата реализация, включително и предварително уговорена среща – на 23 май в района на столичен търговски център. Така мъжът бил арестуван от служителите на ГДБОП веднага, след получаването на част от исканата сума.

Той е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 1, вр. чл. 209, ал. 1 от НК и с прокурорско постановление му е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети