След 20 години суша: Бликнаха фонтаните в Градската градина в Дупница

DenNews.bg
24.05.2023
размер на текста:

След 20 години суша фонтаните в едно от любимите места за разходка на дупничани в сърцето на града- Градскатат градина, бликнаха отново. 

"Градската градина се превърна в малко райско кътче. След повече от 20 години суша, вече работи и фонтанът. Имахме известни проблеми около възстановяването му заради компрометирани с времето участъци и течове, но всичко бе отстранено. Извън заложеното по проекта озеленяване, засадихме и едни от най-красивите и цветни дръвчета - пауловнии. Такива вече има и в Парк Рила и на Дренски рид. Надявам се, че районът ще бъде пазен от хората и няма да става обект на вандалски прояви. Ще ограничим проблемните участъци, в които навлизат МПС-та, за да не унищожават направеното. Имаме още една идея за Градската градина, но тя е в процес на проучване, за да решим дали можем да я реализираме", лаконичен бе инж.Чимев.

Благоустроителните дейности в Градска градина са към своя край. Едно от любимите места за дупничани и гостите на града вече има съвсем различен вид. Положена е автоматична поливна система, засадени са нови широколистни и иглолистни дървета, храсти и многогодишни цветя, площите са фрезовани и затревени, като в момента се извършват козметични довършителни дейности. Фирмата, която спечели поръчката за облагородяването вече извършва и дейностите по последваща поддръжка. 17 451 кв.м е площта на градската градина, която бе обновена напълно.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети