Днес Тръмп се изправя пред съда в Ню Йорк

DenNews.bg
04.04.2023
размер на текста:

 Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се консултира с адвокати в Тръмп Тауър в Ню Йорк, докато се подготвя да се изправи срещу създаващи история наказателни обвинения.

Той е разследван за тайни пари, платени точно преди изборите през 2016 г. на порнозвезда, която твърди, че са правили секс. Той отрича да е извършил нарушение.

В сила са допълнителни мерки за сигурност, като властите очакват протести пред съда в Манхатън във вторник.

76-годишният Тръмп е първият бивш президент на САЩ, изправен пред наказателно дело.

„ЛОВ НА ВЕЩИЦИ“, написа републиканецът в своята платформа Truth Social малко преди да отпътува от дома си във Флорида за Ню Йорк в понеделник – пътуване, което привлече широко отразяване в новинарските канали на САЩ.

Във вторник сутринта се очаква десетки полицейски и съдебни служители, както и агенти на Тайните служби да ескортират г-н Тръмп по улиците на Ню Йорк до съдебния комплекс Долен Манхатън.

Обвиненията, срещу които е изправен, ще бъдат оповестени изцяло на изслушването, което е насрочено за около 14:15 местно време (19:15 BST). Адвокатите му вече казаха, че той няма да се признае за виновен.

Очаква се бившият президент първо да се предаде в офиса на окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг. След това той ще бъде изправен пред съда - което означава, че обвиненията ще бъдат прочетени и той ще пледира.

Г-н Тръмп е разследван за банков превод на 130 000 долара (£105 000) от бившия му адвокат Майкъл Коен към звездата от филми за възрастни Сторми Даниелс преди президентските избори през 2016 г.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети