Украйна отрича Бахмут да е превзет руснаците

DenNews.bg
03.04.2023
размер на текста:

 Украйна заяви, че руските сили са "много далеч" от превземането на град Бахмут, съобщава "Ройтерс".

Киев посочи, че сраженията се водят около сградата на администрацията, където частната военна компания "Вагнер" по-рано обяви, че е издигнала руското знаме.

Говорителят на източното военно командване на Украйна Сергей Череватий обаче отбеляза, че не е ясно къде руските сили са издигнали знамето си и отрече твърденията им, че градът е превзет.

"Издигнаха знамето над някаква тоалетна. Закачиха го отстрани на кой знае какво, закачиха си парцала и обявиха, че са превзели града. Е, добре, нека си мислят, че са го превзели", изтъкна той.

Бахмут е арена на една от най-кръвопролитните битки във войната, продължаваща вече втора година. В сраженията до момента и двете страни са дали огромен брой жертви, а голяма част от града е в руини.

Снощи основателят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин обяви, че неговите сили са издигнали руското знаме над сградата на администрацията. По негови думи от "правна" гледна точка Бахмут е превзет от Русия - идея, която Череватий яростно отрече.

"Има битки около сградата на градския съвет (на Бахмут), те не са превзели нищо в юридически смисъл. Бахмут остава украински, те не са превзели нищо и са много далеч от това, меко казано", категоричен бе той.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети