Брат загина, спасявайки сестра си от куршуми на рождения й ден

DenNews.bg
18.04.2023
размер на текста:

 Рожденичка на парти в Алабама, където бяха застреляни четирима души, е била спасена от брат си, каза тя пред BBC. По-късно той почина в ръцете й.

Алексис Даудел празнувала 16-ия си рожден ден в танцово студио в провинциален Дадевил, когато 18-годишният й брат Фил Даудел дошъл да я вземе, след като чул, че някой на партито има пистолет.

Малко след това е избухнала стрелба. „Изведнъж чуваш изстрели и просто виждаш как всички тичат към вратата и хората падат и крещят“, каза Алексис пред BBC.

Брат й Фил я бутнал на земята, каза тя, преди двамата да се разделят в хаоса.

Тя успяла да избяга от мястото и да се скрие навън, преди някой да дойде да й помогне да стане. Алексис каза, че се е скрила зад друга сграда, в случай че нападателят все още е на свобода.


Когато най-накрая се върнала вътре, тя открила, че брат й е бил застрелян.

Беше загубил много кръв. Тя останала с него, докато той идвал и излизал от съзнание. Той не можел да говори, въпреки че отворил очи и повдигнал вежди, докато тя го гушкала в ръцете си.

„Последното нещо, което му казах, беше да остане силен“, каза тя.

Тридесет и двама други бяха ранени при нападението в събота вечерта на партито в Дадевил, малък, сплотен град с около 3000 жители.

Полицията все още не е посочила заподозрян или мотив и призова обществеността да предостави информация. Алексис и майка й казаха, че не знаят какво е довело до стрелбата.

Местният пастор в града каза пред BBC, че стрелецът все още е на свобода.

Джими Франк Гудман-старши, кметът на Дадевил, каза пред BBC, че сцената в болницата след стрелбата е била хаотична, дори по-лоша от това, на което е бил свидетел по време на службата си във войната във Виетнам.

„Имаше хора, които плачеха, тела влизаха в спешното отделение и окървавени дрехи на земята“, каза той.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети