Кучета разкъсаха и убиха 40-годишна жена в Долна Оряховица

DenNews.bg
30.03.2023
размер на текста:

 Във връзка с намерена на 30.03.2023 г. починала 40-годишна жена в гр. Долна Оряховица, в Районно управление-Горна Оряховица е започнато досъдебно производство за изясняване механизма и причините за смъртта й.

Разследването се провежда под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Велико Търново, като към настоящия момент са извършени множество процесуални действия - оглед на местопроизшествие в присъствието на наблюдаващия прокурор и съдебен лекар, разпити на свидетели, назначени са експертизи, както и други неотложни действия по разследването.

Тялото й е намерено сутринта на черен път в покрайнините на града, като при първоначалния оглед са констатирани следи от разкъсни рани, вероятно причинени от животни. Данните към момента сочат, че с голяма степен на вероятност, нараняванията по тялото на починалата жена са били причинени от кучета, отглеждани в намиращ се наблизо частен имот. В него са установени три кучета, които към момента са под постоянен полицейски надзор, като е констатирано, че имат зацапвания от червена течност по тялото. Извършват се активни действия по залавянето на четвърто куче, отглеждано в имота с останалите три. Обективните находки по делото ще бъдат подложени на експертен анализ.

Действията по разследването се извършват приоритетно и продължават под ръководството на Окръжна прокуратура-Велико Търново.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети