Индийски пилоти си навлякоха гнева на шефовете заради кафе и закуска по време на полет

DenNews.bg
17.03.2023
размер на текста:

 Индийската нискотарифна авиокомпания SpiceJet приземи двама от своите пилоти, след като стана ясно, че са консумирали кафе и сладкиши в пилотската кабина – почивка за закуска, която можеше да обърка целия полет, ако една от горещите напитки се беше разляла.

Снимка, показваща непокрита чаша с логото на авиокомпанията, поставена опасно близо до контролните лостове в пилотската кабина, предизвика възмущение сред авиационната общност в Индия и онлайн.

Пилотите, чиито лица не бяха показани на изображението, държат гуджии – сладък пържен сладкиш, който обикновено се яде по време на индуисткия фестивал Холи, който се проведе на 8 март тази година.

Говорител на SpiceJet каза пред CNN в петък, че и двамата пилоти са извадени от списъка за полети в очакване на разследване.

SpiceJet има строга политика (по отношение) на консумацията на храна в пилотската кабина, която се спазва от целия полетен екипаж. След приключване на разследването ще бъдат предприети подходящи дисциплинарни мерки“, каза говорителят.

Шакти Лумба, пенсиониран пилот и бивш ръководител на операциите на индийския превозвач IndiGo, каза, че „снимките в социалните мрежи за добро настроение“ от пилотите са „незрели“ и „нежелателни“, особено след като те са отговорни за безопасността на самолета и неговите пътници.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети