Запечатват 5 склада за плодове и зеленчуци заради спекулативни цени

DenNews.bg
17.03.2023
размер на текста:

 Специализираната полицейска операция започна в ранните часове на 16 март и бе осъществена от служители на отдел „Икономическа полиция“, съвместно с екипи на Фискален контрол - НАП и Българската агенция по безопасност на храните. Заложената основна цел бе противодействие на данъчните измами при търговия с плодове и зеленчуци, контрол на качеството и произхода на плодове и зеленчуци в борсите и спазване на фискалната дисциплина.
При операцията е извършена инспекция на общо 54 търговски обекта в зеленчукови борси на територията на областите Благоевград, Пловдив, София и Стара Загора, проверени са 103 лица и 76 превозни средства. Съставени са 14 акта за установени административни нарушения, 28 констативни и 9 предупредителни протокола, а от служители на Пътна полиция са издадени 10 фиша за нарушения на ЗДвП.
Установени са два нерегламентирани склада за плодове и зеленчуци, предприети са стъпки за възбрана на търговска дейност на установените в тях количества. Пристъпено е и към запечатването на 5 обекта.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети