Партии и коалиции в област Кюстендил се изпокараха за ръководните постове на РИК-Кюстендил за предстоящите избори

DenNews.bg
06.02.2023
размер на текста:

Партиите и коалициите не се разбраха за ръководните позиции в РИК - Кюстендил. За председател предложения направиха от коалиция ГЕРБ - СДС, “Продължаваме промяната” и “БСП за България”. За секретар предложения направиха от ДПС и “БСП за България”. За местата на зам.-председатели имаше предложения от “Възраждане”, “БСП за България” и “Да България., информират от Пресцентъра на Областна администрация-Кюстендил

РИК - Кюстендил се състои от 13 членове - председател, двама зам.-председатели, секретар и членове.
Като брой членове разпределението съответно между партиите е: ГЕРБ - СДС - четирима; ПП - трима; ДПС - двама; останалите по един - БСП, ДБ, “Възраждане” и “Български възход”.

“И Областна администрация, и РИК ще работим за това изборите да протекат нормално и спокойно”, заяви областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски.
“Уважавам всички членове, които РИК е имала досега - били са точни, акуратни, с опит. Организирахме и проведохме спокойни избори. В работата досега сме били добри партньори и се надяваме така да бъде и занапред”, коментира още областният управител инж. Пандурски.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети