Песков: САЩ ескалират напрежението в Украйна с доставки на нови ракети

п

DenNews.bg
01.02.2023
размер на текста:

Съединените щати, говорейки за евентуална доставка на ракети с по-голям обсег на Украйна, ескалират напрежението и засилват ескалацията, но всичко това няма да промени хода на специалната военна операция: тя ще бъде продължена, каза говорителят на руския президент Дмитрий Песков репортери днес, цитиран от ТАСС.

"Да, това е пряк път към ескалиране на напрежението, повишаване на нивото на ескалация, виждаме това. Това изисква допълнителни усилия от нас. Но още веднъж: това няма да промени хода на събитията. Специалната военна операция ще продължи", подчерта той.

Говорителят на Кремъл изтъкна, че основната цел за Русия сега е да продължи специалната военна операция и най-важното „да изпълни задачите, които бяха поставени от държавния глава“.

В отговор на въпрос дали Москва обмисля възможността за преговори не с Киев, а с Вашингтон на най-високо ниво на фона на ситуацията в Украйна, Песков каза: „Засега няма планове за преговори между Путин и Байдън ."

Ройтерс съобщи във вторник, цитирайки двама неназовани американски служители, че САЩ се готвят да предоставят на Украйна пакет от военна помощ на стойност 2,2 милиарда долара, който се очаква да включва за първи път ракети с по-голям обсег.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети