Ученичка застреля двама и рани други петима съученици в гимназия в Брянск

DenNews.bg
07.12.2023
размер на текста:

 Двама души са убити и петима са ранени при стрелбата в брянската гимназия, съобщи помощник-министърът на здравеопазването Алексей Кузнецов.
"
"При инцидента в Брянск загинаха двама тийнейджъри и бяха ранени петима тийнейджъри, всички те са хоспитализирани в средно тежко състояние. Получават всички необходими медицински грижи", каза той.
Един от ранените е опериран, планирани са консултации с федерални клиники. На семействата на загиналите ще бъде оказана помощ, отбеляза губернаторът на Брянска област Александър Богомаз.
Стрелбата е станала в четвъртък в гимназия № 5 на Брянск. По предварителни данни на Следствения комитет 14-годишно момиче е донесло в учебното заведение ловна пушка, от която е стреляла по свои съученици. Както каза източник на РИА Новости, бащата на момичето е разпитан като свидетел. Един от учениците каза пред агенцията, че ученичката е донесла оръжието в хартиен тубус.
Прокуратурата ще проверява как е осигурено законодателството за сигурност в гимназията. Образувано е досъдебно производство за убийство на две и повече лица.

След разпити стана ясно, че Алина, момичето, което откри стрелба и застреля свои съученици в Гимназия №5 в Брянск и след това се самоуби, е била затворено дете и е общувала предимно със своята сестра близначка. Съучениците на Алина са я подлагали на тормоз, особено в последно време, когато е възникнал конфликт между нея и съученичката й Мария Н., която загива. Предполага се, че конфликтът е възникнал заради момче, което е сред тежко ранените. Преди два месеца учителите са извикали родителите на децата и се опитали да потушат конфликта. В крайна сметка всичко завършва с кръв.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети