Прокуратурата внесе 3-и обвинителен акт срещу Васил Михайлов за 4 закани за убийство към приятелката му

DenNews.bg
05.12.2023
размер на текста:

 Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе в Районен съд-Перник обвинителен акт срещу Васил Михайлов за закани с убийство, отправени към приятелката му

В периода от 28.10.2022 г. до 21.07.2023 г. при условията на продължавано престъпление с четири деяния, обвиняемият  се е заканил с убийство .

На 28.10.2022 г. около 04,00 часа в апартамент в гр. Перник, Васил Михайлов се заканил с убийство на младата жена, като ѝ казал: „Ще те убия! “, а след това започнал да нанася удари с ръка по лицето й. На неустановена дата през м. декември 2022 г. и на 01.07.2023 г. се обадил по телефона и отново й казал, че ще я убие. На 21.07.2023 г. около 17,30 ч. в гр. Перник обвиняемият отново се заканил с убийство спрямо Боряна., като й направил жест с ръка наподобяващ стрелба с пистолет, насочен към нея.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до 6 години. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, извършени са претърсвания и е иззет мобилен телефон, който обвиняемият е ползвал докато е бил в затвора в гр. София.

Това е третият обвинителен акт, който е внесен от Софийска районна прокуратура спрямо Васил Михайлов за извършени престъпления на територията на гр. Перник. Той е подсъдим и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство, по което заседанията продължават в Софийски районен съд. По обвинение на Софийска районна прокуратура за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди Васил Михайлов вече е осъден и му е наложено наказание от 20 месеца „лишаване от свобода“ условно, чието изпълнение се отлага на основание чл. 66, ал. 1 от НК за срок от 4 години.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети