Все още има бедстващи без ток

DenNews.bg
28.11.2023
размер на текста:

 Усложнена остава ситуацията в русенските общини Борово, Две могили и Ветово. Там е обявено бедствено положение. По последни данни, електрозахранване продължава да няма в четири населени места в областта. Повечето пътища в Русенско са проходими при зимни условия. На места там, където няма електричество има проблеми с мобилните оператори и телефоните не работят. А в някои от общините все още има временни затруднения й при използването на стационарните телефонни линии.

Снощи и в община Горна Оряховица обявиха частично бедствено положение, защото в много населени места няма ток. Падналите дървета и клони пречат за разчистването на пътищата. Очаква се бедствено положение да обяви и община Сухиндол.

В сила остава частичното бедствено положение за населените места на територията на община Враца. Без електрозахранване са около 10 селища, а в селата Върбица и Тишевица хората са и без вода.

Хиляди потребители все още са без ток.

В София по информация на електропреносното дружество авариите ще бъдат отстранени до 10:30 ч. днес, а в областта, където в много малки населени места няма ток - аварийните екипи се очаква да се справят до обяд. Особено тежко с електрозахранването е положението и в Ловеч, Плевен, Монтана и Враца.

Много села в Североизточна България също са без ток. Няколко села около Сливен и Пловдив също са без ток. За 55 училища днес е неучебен ден, а в 17 училище децата ще учат онлайн.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети