ОбС-Дупница не освобождава от отговорност управителя в оставка на ВиК

DenNews.bg
21.11.2023
размер на текста:

 Общинският съвет в Дупница ще гласува на предстоящата сесия на местния парламент на 24-и ноември в петък освобождаването на управителя на ВиК Красимира Иванова, след като тя подаде оставка с писмо до ОбС. Според докладната, внесена от председателя Костадин Костадинов във връзка с подадената оставка и желанието за предсрочно прекратяване на договора за управление на Иванова, следва да бъде освободена от длъжност, без да бъде освобождавана от отговорност.

След гласуване оставката на Красимира Иванова, общинските съветници трябва да гласуват и избор на управител, който ще изпълнява тази функция до избора на нов след проведането на кокнурс. Заплатата, която му предлагат, ще бъде в размер на 1 800 лева. 

До оставката на Красимира Иванова се стигна, след като новоизбраният кмет Първан Дангов проведе среща с работници и служители във водното дружество веднага след полагането на клетва. След тази среща той намекна, че е необходимо да се извърши редуциране на състава на администрацията, като се увиличи този на работниците. Дангов поиска от Красимира Иванова да представи план за заздравяване на дружеството, какъвто тя представи. Въпреки това, на 14-и ноември тя заяви с писмо до местния парламент, че подава оставка като управител на водното дружество. 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети