24 ранени и десетки арестувани след сблъсъците заради БФС

DenNews.bg
17.11.2023
размер на текста:

Снимка: БНТ

24-ма ранени и десетки задържани след протеста срещу БФС, информир БНТ.
Ситуацията ескалира до сблъсъци с полицията. Хвърчащи павета и камъни, подпалени коли и бомбички доведоха до десетки пострадали и от страна на гневните фенове, и от страна на полицията. От Спешна помощ съобщиха за БНТ, че 24-ма са пострадалите при погрома вчера. Седем граждани са хоспитализирани - един във ВМА, един в ИСУЛ и петима души в "Пирогов".

Вече са започнали действия по издирването на виновните за вандалските действия, сред тях фенове на столични, пловдивски и варненски отбори. Част от провокаторите – ултраси, са задържани. Иззето е голямо количество пиротехника, сигнални пистолети, боксове, метални тръби и други забранени за носене на масови събирания предмети.

Хората от заведение до Спортната палата се оплакаха от полицейски произвол. По думите им, след като фенове от улицата влезли в него, полицаите, които ги последвали са удряли безразборно всички посетители. Използвали са и лютив спрей.

Тази сутрин София се събужда със следи от безредиците. Министерството на младежта и спорта е със счупени стъкла. Все още има камъни, павета, изгорели предмети изпочупени автомобили по улиците, въпреки усилията градът да се върне към нормалния си ритъм.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети