Социалните плащания в Украйна вече са невъзможни без помощта на Запада

DenNews.bg
16.11.2023
размер на текста:

 Без финансова подкрепа от западните партньори за Украйна ще бъде трудно да натрупва социални плащания, тъй като почти всички средства сега отиват за финансиране на армията. Това каза президентът Володимир Зеленски по време на разговор с представители на африкански медии, предаде украинската агенция УНИАН.

"Важен въпрос е финансовата подкрепа за социални плащания. Ще ви кажа откровено - без подкрепа ще бъде много трудно. Защото всички пари, които Украйна печели, ние даваме на нашите военни", каза президентът, цитиран от БГНЕС

По-рано вицепремиерката и министърката за реинтеграцията на временно окупираните територии на Украйна Ирина Верешчук съобщи, че около 40% от вътрешно разселените лица, получаващи финансова помощ от държавата, живеят само с тези средства. През октомври Министерството на социалната политика спря изплащането на месечни помощи на над 140 000 вътрешно разселени лица, след като проверка установи, че тези хора не отговарят на критериите за подпомагане. Това намали разходите на държавния бюджет с 400 милиона гривни на месец.

 

Най-четено

Темите от "Общество"

Етикети