ЦИК обяви края на изборния ден в 21:00ч.

DenNews.bg
29.10.2023
размер на текста:

 Над 70 жалби и сигнали са постъпили в Централната избирателна комисия през изборния ден. Това заяви пред БНР говорителят на КомисиятаРосица Матева.

Тя посочи, че повечето от компетентност на общинските избирателни комисии няма сигнали, които са за груби нарушения, които да опорочат вота.

Матева отново призова за внимателно броене на хартиените бюлетини и спазване указанията на ЦИК за зацапаните, в случай че има такива.

"Ако са допуснали грешки, които по никакъв начин не могат да бъдат установени на какво се дължат и са особено съществени в данните с резултатите от гласуването, трябва да се събере цялата секционна избирателна комисия в общинската избирателна комисия в изчислителния пункт, да се отвори чувалът и да се направи повторно преброяване. Мястото за повторното преброяване е в общинската избирателна комисия", разясни тя.

ЦИК обяви край на изборния ден в свое заседание.

Комисията го обяви в 21.00 часа, тъй като на места секционни избирателни комисии удължиха работата си с час, заради чакащи да упражнят правото си на глас.

В същото време в ЦИК започна и подготовката за посрещането на документите на първите общински избирателни комисии. Кога ще е това обаче зависи от времето за обработка на хартиените бюлетини.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети