След потвърдена проба във ВМА: 4 м. затвор за шофьор, хванат дрогиран край Дупница

DenNews.bg
25.10.2023
размер на текста:

Районен съд – Дупница одобри споразумение и наложи наказания на водач, които се призна за виновен в управление на МПС след употреба на наркотични вещества. Подсъдимият е осъждан и ще изтърпи ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца. Наложено му е и наказание „глоба“ в размер на 500 лв., както и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 1 година.

Подсъдимият С. М. / на 45 г., от гр. София / се признава за виновен в това, че на 01.01.2023 г., около 10:34 ч. в гр. Дупница, по ул. „Седма рилска дивизия“ е управлявал лек автомобил марка „Форд Фиеста“ след употреба на наркотично вещество тетрахидроканабинол, съдържащо се в марихуана, установено по надлежния ред с химико – токсикологична експертиза на ВМА гр. София – престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК. Подсъдимият ще плати и разноските по делото, за изготвяне на съдебно – химическа експертиза в размер на 516 лв. Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.
Съдът указва на подсъдимия, че на основание чл. 182 ал. 2 от ДОПК, има възможност в 7-дневен срок от днес да заплати доброволно наложеното му наказание „Глоба“ в размер на 500 лв., както и разноските по делото в размер на 516,60 лв. В случай, че сумата не бъде платена доброволно в указания срок и/или не бъдат представени доказателства за това в деловодството на съда, предстои предприемане на действия за принудителното й събиране, за което обвиняемият дължи допълнителни разноски за водене на изпълнителното производство.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети