Община Дупница осигури нова линейка за общинската болница

DenNews.bg
24.10.2023
размер на текста:

 Нова линейка, напълно оборудвана за нуждите на хиляди пациенти бе осигурена от Община Дупница по програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи". Специализираният автомобил е чисто нов, на стойност 125 хил. лв с ДДС и оборудван за още 33 915 лева с ДДС. По изискване, Община Дупница трябваше да осигури договор с лечебно заведение за осигуряване на медицински специалисти и това се случи с МБАЛ "Св.Иван Рилски". Временно изпълняващата длъжността кмет на Община Дупница Олга Китанова, връчи символично ключовете на прокуристката на общинската болница Мария Иванова и медицинския директор д-р Крум Бонев.

"Линейката е закупена по проект, който стартирахме преди година и половина. Още тогава обявихме, че включваме в него и доставка на медицински автомобил с прилежащо към него оборудване, което да бъде в помощ на общинската болница. До края на проекта тя ще извършва и мобилни дейности в заложените прегледи, като говорим за срок от 6 месеца. Самите заложени мобилни прегледи, които се поемат по проекта и ще се извършат са на стойност 35 хил.лв. Преди закупуването, държа да отбележа, че изрично сме се консултирали с ръководството на болницата, за да бъде напълно функционална. Радвам се, че вече е факт. Надявам се, тази линейка да бъде използвана максимално малко, да има повече здраве, а тогава, когато все пак е нужна, да бъде в помощ", коментира Китанова.


"Несъизмерима е тази помощ за болницата. Уникална. Освен автомобилът има и оборудване от първа необходимост, което е жизнено важно. Сами едва ли щяхме да успеем да осигурим подобно нещо. Имаме само една линейка, която е много стара и бих образно казала, че е вече "на финала". Преди 2 години купихме лек автомобил но той се амортизира. На практика линейка нямахме", заяви Иванова. "Ще ни бъде от много голяма помощ в работата. Имахме огромна нужда от подобна придобивка, за което огромно благодаря", категоричен пък бе д-р Бонев.
Возилото е оборудвано с пациентен монитор, електрокардиограф, дефибрилатор, дефибрилаторни електроди, инфузионна помпа, преносим цветен ехограф и термопринтер.

Най-четено

Темите от "Общество"

Етикети