Община Дупница издейства още 445 000 лв. за ремонта на улиците "Венелин" и "Седма рилска дивизия"

DenNews.bg
11.10.2023
размер на текста:

 Община Дупница успя да издейства и осигури още 445 000 лева за ремонта на улиците "Венелин" и "Седма рилска дивизия" в Дупница. Двете натоварени трасета бяха одобрени частично за 50% финансиране от МРРБ с решение на Министерски съвет. Това наложи Община Дупница да поеме останалата сума за ремонтните дейности от собствени приходи.
"Въпреки това бяхме настоятелни пред министерството и искахме дофинансиране на обектите. Водихме дълга кореспонденция по темата. В крайна сметка успяхме да стигнем до резултат и подписах официално споразумението за тези допълнителни пари. По този начин облекчаваме общинския бюджет и можем да насочим още средства към допълнителни инфраструктурни инвестиции", заяви изпълняващата длъжността кмет на Община Дупница Олга Китанова.
През миналата година, Община Дупница бе кандидатствала за 1 800 000 лева за цялостен ремонт на двете улици и сумата бе одобрена, като трябваше да се осигури от Фонда за инфраструктурни проекти на общините. Впоследствие средствата по всички общински одобрени проекти бяха редуцирани от държавата и разликата да бъде за сметка на местните бюджети.
Двете улици са изцяло ремонтирани - изградени тротоари, подменен водопровод, преасфалтирани и вече поемат голяма част от автомобилния поток, с което облекчиха движението през централна градска част.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети