Енергетици и миньори казаха "ВЪН" на политиците от протеста и поискаха оставката на министър Румен Радев

DenNews.bg
01.10.2023
размер на текста:

 Енергетиците от ТЕЦ "Бобов дол" , подкрепени от миньорите, днес отново излязоха на протест. Днес те блокираха за около 40 минути пътя Кюстендил-Дупница, след като в посока АМ Струма на пътя застанаха полицейски коли.

 

 В крайна сметка, водени от синдикалните си лидери Ивайло Димитров, Йорданка Германова от КТ Подкрепа и инж. Тодор Василев от КНСБ, днес енергетиците и миньорите решиха за днес протестът им да бъде дотук. Но ако техните искания не бъдат чути, утре 9ч се събират отново пред централата и започват нова блокада на АМ "Струма", а след съгласуване на действията им с колегите от останалите региони, и протести и блокиране в столицата. Синдикалният лидер на КТ Подкрепа Ивайло Димитров обяви, че кандидатите за кметове и съветници от региона не са желани и нямат никакво място на протестите им, а Тодор Василев от КНСБ призова за оставката на енергийния министър Румен Радев заради неговата пълна незаинтересованост.

 

 

Синдикалните лидери призоваха да бъдат подкрепени в следващите дни и от жителите на региона, защото затварянето на ТЕЦ "Бобов дол" пряко ще засегне и тях:

 На протеста днес Димитър Димитров, който работи в ТЕЦ "Бобов дол" дойде със семейството си. Той бе категоричен, че не иска отново да ги оставя сами, за да работи в чужбина, както се е случило след закриване на мините:

 

 

На протеста днес дойде и изпълнителният директор на ТЕЦ "Бобов дол" инж. Любомир Спасов, който обяви, че плановете на правителствота за бъдещето на  електроцентралите са ги заварили неподготвени, тъй като с тях до месец август темата не е била коментирана. Повече за това, което каза директорът на ТЕЦ Бобов дол, вижте в рубриката ни "ИНТЕРВЮ"

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети