Войник на Крал Чарлз II "развя" чатала си срещу пушката

DenNews.bg
03.01.2023
размер на текста:

 Войник, охраняващ краля, беше обвинен, че е „опозорил армията“, след като е заснел „глупаво“ видео в TikTok, на което върти чатала си срещу пушката си, докато е на служба в замъка Уиндзор.

Младият мъж разпали ярост, след като каза, че "изнася п**и" пред резиденцията на кралското семейство във вирусен клип, гледан почти 350 000 пъти в социалните медии.

В 20-секундното видео войникът – за който се смята, че е част от рота F, шотландска гвардия, която защитава обектите на фирмата в Лондон – казва: „Предвидено ми е да се грижа за кралското семейство. В момента гледам две патици. Пука ли ми? Не.'

 

Определяйки действията на войника като „абсолютно глупаво кърваво нещо“, бившият министър на сигурността каза пред MailOnline: „Той е глупав идиот. Винаги имаш хора, които са дяволски глупави и явно той се отегчаваше. Но това е толкова глупаво.

„Той е предназначен да пази краля, а не да снима видео на телефона си. Това е абсолютно глупаво проклето нещо. Той е глупав войник.

„Преди време това щеше да е лично нещо, но сега със социалните медии е навсякъде по света. Той заслужава каквото и наказание да му наложи армията.

Рота F осигурява кралска гвардия на Бъкингамския дворец, замъка Уиндзор и Лондонската кула, като се очаква новоквалифицирани бойни пехотинци да извършат кратка обиколка с единицата.

Смята се, че видеото на войника е в нарушение на професионалните военни стандарти и може да го накара да бъде изправен пред дисциплинарни действия.

Действията му предизвикаха призиви към Министерството на отбраната да затегне обучението си по социалните медии за всички млади войници, които се присъединяват към силите.

 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети