Звезда на американския футбол получи сърдечен арест

Dennews.bg
03.01.2023
размер на текста:

 Звездата на американския футбол Дамар Хамлин е в критично състояние, след като претърпя сърдечен арест по време на мач от Националната футболна лига на САЩ в праймтайма.

24-годишният играч на Бъфало Билс падна на земята, след като се сблъска с опонент по време на първата четвърт на мача срещу Синсинати Бенгалс.

Той получава медицинска помощ на място повече от 30 минути, преди да бъде откаран в местна болница.

НФЛ спря играта за през нощта около час след инцидента.

Неговият отбор, Бъфало Билс, по-късно потвърди сърдечния арест в изявление и добави, че сърдечният му ритъм е възстановен на терена.

Извънредната ситуация предизвика изблик на добри пожелания към Хамлин и върна вниманието към опасната природа на най-популярния спорт в Америка, докато сезонът на NFL наближава кулминационните си етапи на плейофите.

Хамлин се справяше с приемника на Бенгалс Тий Хигинс на стадиона в Синсинати, Охайо, когато изглеждаше, че каската на Хигинс удари Хамлин в гърдите. След като първоначално се изправи на крака, той падна по гръб.

Играчи от двата отбора се събраха около Хамлин, докато спешният медицински персонал даде кислород. Няколко бяха видимо притеснени, като много коленичиха, за да се молят, а някои разплакани.

Телевизионното отразяване на няколко пъти се откъсна от сцената на терена, докато публиката в Синсинати остана безмълвна по време на изпитанието.

Джордан Рууни, представител на Хамлин, написа в Туитър: „Жизнените му показатели се върнаха към нормалното и те го приспаха, за да поставят дихателна тръба в гърлото му. В момента те правят тестове. Ще предоставим актуализации, когато ги имаме.“

Игрите на NFL рядко се прекъсват поради нараняване. Коментатори казаха, че фактът, че играта е спряла, е знак за шокиращия и тежък характер на извънредната ситуация.

Двата отбора са сред най-добрите претенденти за Super Bowl тази година, като техният сблъсък идва в праймтайма в понеделник вечер в предпоследната седмица от редовния сезон на NFL.

Асоциацията на играчите на лигата написа в изявление: "Ние сме във връзка с играчите на Билс и Бенгалс и с НФЛ. Единственото нещо, което има значение в този момент, е здравето и благосъстоянието на Дамар."

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети