Днес става ясно обжалва ли постоянния си арест мъжът, ограбил 17-год. момиче в Дупница

Dennews.bg
03.01.2023
размер на текста:

 Днес изтича срокът, в който дупничанинът, ограбил 17-годишно момиче може да обжалва постоянния си арест

Мярката за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Л. Д. / на 41 ., от гр. Дупница /, обвиняем в грабеж на мобилен телефон, извършен с употреба на сила над 17- годишно момиче, определи Окръжен съд – Кюстендил, бе постановена на 30 декември от съдия Йоланда Цекова
Съдът уважи внесеното от Окръжна прокуратура искане за вземане на най- тежката мярка за неотклонение. Защитата и обвиняемия не оспорват искането. Обвиняемият е съгласен да бъде задържан под стража с оглед желание за сключване на споразумение с прокуратурата.
Л. Д. е привлечен като обвиняем за това, че на 22.12.2022 г. около 0,05 часа в гр.Дупница, на ул.”Свети Георги” е отнел чужда движима вещ – мобилен телефон от владението на 17- годишно момиче с намерение противозаконно да го присвои, като е употребил за това сила и деянието представлява опасен рецидив.
От материалите по делото събрани към настоящия момент може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на деянието, за което е привлечен като такъв. Видно от справката му за съдимост, той е многократно осъждан, като последното наказание „лишаване от свобода” е изтърпяно на 17.03.2022 г., което формира извода, че ако се взема различна от мярка за неотклонение ”задържане под стража”, той би могъл да извърши друго престъпление, пише в мотивите на Окръжен съд - Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети