Правила в модата - Какви са те? Могат ли да бъдат нарушавани?

DenNews.bg
29.01.2023
размер на текста:

 Всички знаем, че в модата има правила. Те не са фиксирани дългосрочно, а се променят по няколко пъти в годината или за всеки сезон. Определено ни се иска да сме в актуален тоалет с модерните цветове, десени и материи. Но разбира се на всички хора не отиват едни и същи неща. Така че, ако трябва да избирате дали винаги да сте в крак с модата или пък да заложите на нещата, които ви отиват най-много, можете да нарушите правилата и да приспособите актуалните тенденции, за да изглеждате максимално добре.Как да съм в модерните цветове, дори ако те не ми отиват най-много? Всеки иска да е в гамата за сезона и да изглежда много добре. На различните хора обаче им отиват различни цветове и не същите гами. Например, може най-актуални да бъдат пастелните и доста ярки тонове, но вашият цвят на кожата да си отива с по-студените нюанси. Тогава определено може да нарушите правилата за сезона и да носите най-подходящото за вас. Друг вариант е да заложите например на малка чанта и обувки в модерен цвят, които да комбинирате с дрехи в точните за вас.
Още един пример е през определен период да е актуално само златното или сребърното. В този случай също доста често на различните хора им отива повече едното. Освен това вече носите основно златни или сребърни бижута. Можете спокойно да нарушите изцяло или пък да комбинирате отиващ ви цвят с малко например златисти нишки. Възможно е и да са актуални едноцветните тоалети в класически цветове, като черно, а вие да харесвате по-ярките цветове. Тогава допълнете с чанта и обувки в такъв. Разгледайте още доста интересни идеи в този моден блог.

 

Как да бъда с актуални панталони, ако най-тенденциозните кройки не са за мен?

 

Тук е добър момент да разгледаме една актуална тенденция от предишната година, която продължава и през тази. Това са именно дънките с висока талия и широки крачоли от горе или чарлстон от коляното надолу. В случая е възможно високата талия да не е за вас, ако например самата вие сте доста висока и при загащване на риза с такива дънки краката ви се издължават още повече. В този случай можете просто да избирате с една идея по дълги блузи и чарлстон от коляното, с който да се вържат.
За същата тенденция може да е вариант и широките от най-горе панталони да подчертават точно тези части от фигурата ви, които не искате да бъдат основен фокус. В такъв случай можете пък да заложите на друга материя. При панталоните, които не са дънкови, са актуални и други кройки. Същевременно е добър вариант да ги комбинирате с разнообразие от по-спортни блузи и маратонки, а и с по-официални ризи и обувки.

 

Какво можете да направите, за да сте модерни, ако актуалните модели за обувки просто не са ви удобни?

 

Представете си, че не можете да носите ток по-висок от 3, 4 сантиметра. Просто не ви е удобно, а имате дълги работни дни с доста движение и срещи с хора. Същевременно ви се налага да сте по-официални, а модерните за сезона равни обувки са по-груби на големи платформи или пък стил кубинки. В този случай също можете да нарушите част от правилата, за да си осигурите подходяща комбинация на комфорт и актуален вид.
За начало просто можете да изберете по-елегантни обувки на много нисък ток. Те отново ще изглеждат добре и същевременно ще са ви удобни. Друг добър вариант е да заложите на немодерен в момента и комфортен за вас модел, който обаче е в актуален цвят. Така нещата ще се неутрализират и ще сте в крак с модните правила. В CCC ще можете да разгледате доста възможности както за модерни обувки, така и за опции спрямо нуждите на всеки. Освен това имате възможност да купувате както онлайн, така и от физически магазини.

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети