Зам.-кметът Олга Китанова: Спорът за ученическото хранене в Дупница е на базата на конфликт между двама души

DenNewas.bg
24.01.2023
размер на текста:

 След като директорът на ОУ "Неофит Рилски" Бистра Стойкова постави под съмнение провеждането на конкурса за ученическото хранене в община Дупница, обвини управителя на общинското дружество Христо Пигов, а той от своя страна й отвърна с други обвинения, днес заместник-кметът Олга Китанова даде следното изявление:


Община Дупница провежда всички търгове съгласно приетата Наредба за управление и разпореждане с общински имоти. По същата Наредба се провеждат и конкурсите в училищата сега. В тръжната документация са описани две дати и търга е проведен на втората дата. С промяна на датата се удължава и срокът за подаване на оферти. "Ученическо хранене" е представило доказателства, че са платени задълженията към НАП и има правото да участва. По-скоро дори бих казала, че е нежелателно да не допуснем кандидат, защото тогава няма да има конкуренция. Всички търгове в училищата се проведоха прозрачно, с представител на училището в комисията, както и на журналисти. Предвид разразилата се полемика, съм склонна да предложа на кмета да се прекрати процедурата и да се проведе в присъствието на медиите.
За мен е видно, че става въпрос за междуличностен конфликт между 2-ма души, Общината не е страна в този спор. Но не е редно да се намесват децата или да страда обслужването на децата. Наша грижа е да се избере най-доброто за тях, за да са спокойни и родителите им. Община Дупница осъществява контрол чрез обратна връзка с директорите и проверка на място. Качеството на храната е от компетенцията на БАБХ, които осъществяват проверките.
През 2020 година бяхме пуснали анкета до директорите на училищата във връзка с услугата предоставяна от "Ученическо хранене". Отговорът от г-жа Бистра Стойкова е: Доволни сме от качеството на предлаганите услуги от "Ученическо хранене".
През 2021 год., годината на Ковид почти не работеха училищата и затова нямаме проверки. През 2022 год. със заповед на кмета инж.Методи Чимев от 1 декември са направени проверки във всички столови на учебните заведения, за да се установи как работи "Ученическо хранене", като от всякъде имаме и снимков материал. Обектите се поддържат в добро състояние. От проведените досега търгове, няма претенции от други директори.
Всеки родител, който има забележки по изхранването на децата, спокойно може да подаде сигнал до Общината.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети