Жена гърмя с пистолет във фризьорски салон, барикадира се и накрая се предаде

DenNewas.bg
24.01.2023
размер на текста:

 Районна прокуратура-Велико Търново наблюдава и ръководи досъдебно производство за закана с убийство, при която е използвано оръжие.

На 23.01.2023 г. около 10,00 часа Е.А. от гр. Велико Търново, неосъждана, със законно притежавано огнестрелно оръжие - пистолет, влязла във фризьорски салон, находящ се в гр. Велико Търново, където работела свидетелката Ц.Т. от с. Присово. Двете лица били насрещни страни по гражданско дело, по което имали спор относно недвижим имот. Е.А. нанесла удар по гърба на Ц.Т., която се уплашила, побягнала и излязла извън салона.

На открито, извън салона, Е.А. произвела един изстрел с пистолета, който бил насочен към земята. Междувременно Ц.Т. успяла да избяга и да се скрие. Е.А. се върнала обратно в салона, където се заключила заедно с оръжието и лично подала сигнал на тел.112 относно случая. След няколкочасови преговори със служители на МВР, същата отключила салона, предала оръжието и е задържана за срок до 24 часа.

По случая в Районно управление - гр. Велико Търново е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал.3 вр. ал.1 от НК, като своевременно е уведомен дежурния прокурор при Районна прокуратура-Велико Търново, който незабавно е дал съответните указания по разследването.

Предстои извършване на съответните процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, назначаване на експертизи, събиране на относими документи.

Разследването продължава под наблюдението и ръководството на Районна прокуратура-Велико Търново.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети