Крум Зарков се срещна с координатора на САЩ в борбата с глобалната корупция Ричард Нефю

Dennews.bg
24.01.2023
размер на текста:

 По време на визита във Вашингтон министърът на правосъдието Крум Зарков се срещна с Ричард Нефю, координатор на САЩ в борбата с глобалната корупцияч информират от Пресцентъра на Министерство на правосъдието.

Двамата разговаряха за актуалните предизвикателства пред България и региона и за възможностите да сътрудничим със САЩ за тяхното преодоляване. Г-н Нефю потвърди готовността на САЩ да продължават да подкрепят усилията на страната ни за осъществяването на необходимите реформи в областта на върховенството на закона.
Ричард Нефю бе назначен на поста от президента Байдън през юли 2022 г., той координира борбата срещу корупцията във всички аспекти на американската дипломация и чуждестранна помощ.
Министър Зарков е в Съединените американски щати в контекста на срещите на върха за демокрация, инициирани от президента Джоузеф Байдън и участва в контактната група, подготвяща втората Среща на върха през пролетта на т.г. В рамките на посещението са планирани още срещи в Държавния департамент и Департамента по правосъдие.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети