Майка и дъщеря родиха едновременно в болница в Неапол

Dennews.bg
20.01.2023
размер на текста:

 Неаполитанките Мара и Паола са майка и дъщеря, съответно на 35 и 20 години. С разлика от 24 часа в болницата “Антонио Кардарели” двете родиха отрочетата си. Така Мара се сдоби с дъщеря и внук, а Паола със сестра и син, предава 24 часа. Новородените се казват съответно Футура и Джовани и са на една възраст, въпреки че Футура е леля на Джовани. И четиримата са в една и съща болнична стая в родилното на “Кардарели” и тя е украсена в синьо и розово, за да посрещне на бял свят мъжката и женската рожба

Когато преди 20 години Мара Бароне ражда Паола, тя е едва 15-годишно момиче. “Бях малка, но направих всичко възможно да отгледам дъщеря си както трябва и нищо да не ѝ липсва”, казва неаполитанката пред в. “Кориере дела сера”. Майката и дъщерята почти “отрасват” заедно, като се има предвид малката разлика във възрастта им. Преживяното от двете в момента Мара определя като нещо “изключително и уникално”. Всички във фамилията обаче са на “младежка” възраст. Прадядото на новородения Джовани, с други думи бащата на Мара, е на 60 години. Прачичовците му пък са на под 50 години. Джовани е 3,4 кг, а леля му Футура е по-тежичка - 3,8 кг. Ражданията не са с предварително насрочена дата - и двете бебета идват на белия свят по естествен начин. Те, както и майките им, са в отлично състояние, уверява шефът на отделението д-р Клаудио Сантанджело.

Футура се ражда малко по-рано от предвиденото. Мара, по професия биоложка, става майка за втори път, а 24 часа по-късно – и баба. Тя и дъщеря ѝ Паола сега са една до друга в майчинството си, така както са били през цялото време заедно и в бременността си. Това се дължи на факта, че живеят всички заедно във фамилната си къща в Мелито ди Наполи. На най-горния етаж живее Лучия - майка на Мара, баба на Паола и прабаба на Джовани. На практика тя е отгледала и Мара, и дъщеря ѝ Паола, като се има предвид, че по онова време Мара е била още ученичка. Тя ходела на училище до 15-ия ден преди да роди Паола. Две седмици по-късно пък се върнала да продължи образованието си, докато Лучия гледала бебето ѝ.

 

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети