Най-богатият британец е първият кандидат за акциите на Манчестър Юнайтед

Dennews.bg
18.01.2023
размер на текста:

 Милиардерът сър Джим Ратклиф, който е известен като най-богатият британец, е първият кандидат за акциите на Манчестър Юнайтед, който официално обяви намерението си да закупи клуба. Това се случи, след като днес говорителят на химическият гигант Ineos, който е собственост на Рактлиф, обяви пред "Таймс“, че компанията официално е регистрирала интереса си и вече е част от целия процес по избиране на нов собственик.


Семейство Глейзър, което притежава Манчестър Юнайтед в последните 17 години, анонсира през ноември решението си да продаде клуба. В началото на февруари всички кандидати трябва да представят своите оферти. Твърди се, че сегашните собственици искат над 5 милиарда паунда за 20-кратния шампиона на Англия.


70-годишният Ратклиф е фен на Манчестър Юнайтед от дете и не за първи път проявява интерес да купи клуба. Той бе и един от кандидатите за Челси, но не успя да спечели наддаването с Тод Боели, който в крайна сметка закупи лондонския гранд. Неговата оферта тогава е била в размер на 4.25 милиарда паунда, твърди „Скай спортс“.

Източник Sportal.bg

 

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети