Ефективна и 3 условни присъди за дупничани по обвинения за изнудване

DenNews.bg
08.09.2022
размер на текста:

 
Окръжен съд – Кюстендил наложи наказания на четири лица – трима мъже и една жена, привлечени като обвиняеми за изнудване. Потърпевшите, жители на общините Дупница и Бобов дол, са били заплашвани с насилие или убийство. Престъпленията са извършени за времето от месец юни 2021 г. до 13.02.2022 година, при форма на вина пряк умисъл. Делото бе внесено със споразумение, постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняемите, преразпределено от Специализирания наказателен съд, след закриването му на Окръжен съд – Кюстендил.
Съдът, под председателството на съдия Пенка Братанова предложи на страните увеличаване размера на предложените наказания на двама от подсъдимите: по отношение на М. Г., обвиняем за 10 престъпления – наказанието „лишаване от свобода“, от условно да бъде променено в ефективно, за срок от 9 месеца, при първоначален „общ“ режим; по отношение на А. Ч., споразумението предвиждаше наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, с 3 – годишен изпитателен срок, като съдът предложи да се удължи изпитателния срок, от 3 на 4 години. А. Ч. е осъден да плати и „глоба“ в размер на 3 000 лв. След консултации, страните приеха предложените от съда промени.
По отношение на обвиняемите Д. Л. / неосъждан, на 22 години / и Л. Л. / неосъждана, на 46 години /, съдът одобри предложените със споразумението наказания от по 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на които се отлага за изпитателен срок от по 3 години.
Съдът приспада времето, през което обвиняемите са били с мерки за неотклонение „Задържане под стража“ и „Домашен арест“, като два дни домашен арест се броят за един ден лишаване от свобода.
Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети