Арестуваха мъж, обявен за международно издирване за престъпления с наркотици в Турция

DenNews.bg
26.09.2022
размер на текста:

 Специализираната операция за противодействие на конвенционалната и икономическата престъпност, включително и на престъпления, свързани с изборните права на гражданите, стартира тази сутрин на територията на Кюстендилска област. Действията се осъществиха от служители на ОДМВР – Кюстендил, районните управления в Кюстендил и Дупница, група „Специализирани сили за технически действия“ - Благоевград и жандармерийски части. В акцията бяха включени и представители на Инспекцията по труда, БАБХ и НАП.
В рамките на операцията са извършени проверки на 84 МПС и 104 лица. Установен и задържан е мъж, обявен за международно издирване – осъдителната му присъда е издадена в Турция за престъпление, свързано с наркотици. Връчени са 12 предупредителни протокола за спазване на изборното законодателство.
Инспектирани са общо 16 обекта – на територията на Кюстендил и Дупница. За различни констатирани нарушения - несъответствия в касовата наличност, упражняване на търговска дейност без законова регистрация на обектите, търговията с акцизни стоки без разрешение, са съставени 16 акта, образувани са и 2 преписки.
За установени нарушения по ЗДвП са издадени 11 фиша и 4 акта, съставен е и един акт по ЗБДС.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети