Писателка с атрактивния псевдоним Билкарката представя за пръв път книгите си в Дупница

DenNews.bg
26.09.2022
размер на текста:

 Ели Георгиева - Билкарката варненска авторка, родом от Бургас, за пръв път гостува в Дупница, за да представи свои произведения. Събитието ще се състои на 27-и септември, вторник, от 18ч. в Нова общинска художествена галерия.

Нека псевдонимът да не ви подвежда, защото в тях няма да откриете нищо полезно за вашето здраве.

Ели Георгиева е ллен на Сдружение на варненските писатели и Съюз на свободните писатели.

Ето какво казва за себе си накратко писателката, която изключително рядко склонява да дава интервюта пред медии, потърсена от DenNews.bg:

Два мандата от 2002 съм била зам.председател на Сдружението на писателите във Варна и член на редакционната колегия на вестник "КИЛ" - /Култура, изкуство, литература/. Пиша цял един живот, по-рано главно поезия. Сборника с разкази "Дъщерята на Билкарката" ме направи разпознаваема. По-големият подем на известността ми дойде с помощта на интернет и романа "Чорбаджи Русановите дъщери" - издаден в началато на 2020 год. Продадени над 5000 броя. ой се оказа категоричен. Автографът ми на тази книга е: "Думите могат да бъдат и дом, и огнище за душата". Вторият ми роман "Дафина Куцата" в два тома, затвърди авторитета ми на автор и увеличи неимоверно почитателите ми. Тогава ми се наложи да преиздам дори и старите си книги, а да напиша и доста нови. За три години издадох и преиздадох дванайсет книги, от които два двутомни романа. 6 романа, 3 сборника с разкази, и др. /машина/

Най-вълнуващо за мен са срещите ми с хората. Те ме посрещат като месия, което да си призная и не малко ме притеснява, защото ми носи и голяма отговорност - да не се изложа със следващото си произведение, че от високо се пада по-лесно.

Всичко за Ели Георгиева-Билкарката може да прочетете и видите утре тук в интервюта ни с нея след откриване на изложбата, както и на страницата ни във "Фейсбук"

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети